Hittade lite nyttig info från LivsmedelsSverige som jag hittade när jag googlade morot:
Användning
Råa morötter äts hela, skurna i bitar och stavar, rivna eller pressade som saft. Kokta morötter är goda med litet smör som tillbehör till kött och fisk.
Försäljningsperiod
Hela året. Svensk och import från Europa.
Hållbarhet och förvaring
Vid
Vid
Ideal förvaring vid
Känslighet
Temperaturkänslig
Känslig för uttorkning
Producerar lite etylen
Känslig för etylen
Inte känslig för kylskador
Typiska fel
Röta, uttorkning, missformning, blastrester (i synnerhet i början av säsongen), spruckna eller avbrutna rötter.
Putsning
Enskilda morötter kan inte putsas. Dåliga enheter plockas bort. Vissen blast skärs av.
Näringsvärde per 100g
Energi 31 kcal/130 kJ, Vatten

Förresten tycker jag nog att det här var ett rätt nördigt inlägg, helt i min smak! Har du gått och blivit naturnörd kanske? ;)
SvaraRaderaHihi ja, jag vet, tänkte gå i dina fotspår eftersom jag tycker så mycket om dig :)
SvaraRadera